Słoneczna energia

Składniki:

SPÓD

    • 100 g nasion chia
    • 2 łyżki wiórków kokosowych
    • 4 łyżki siemienia lnianego
    • 4 łyżki słonecznika
    • 2 łyżki oleju kokosowego
    • 4 suszone daktyle

MASA:

    • 500 g chudego twarogu
    • 1 opakowanie galaretki cytrynowej lub pomarańczowej
    • 400 ml soku z pomarańczy
    • 2 łyżki ksylitolu

 

Przygotowanie:

Nasiona chia i słonecznik moczymy przez godzinę w wodzie. Dodajemy pozostałe składniki spodu i blendujemy na masę. Tak przygotowaną ciemną masą wykładamy naczynie na tartę lub płytką blaszkę.

Ser łączymy ze schłodzoną galaretką rozpuszczoną w soku pomarańczowym.Dodajemy 2 łyżki ksylitolu.

Masę serową wylewamy na spód – całość przekładamy do lodówki i schładzamy. Wyjmujemy na chwilę przed podaniem. Przechowujemy w lodówce.

 

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz