Ucierane z truskawkami
Składniki:
- 200 g oleju kokosowego
- szklanka ksylitolu
- 4 jaja
- 1,5 szklanki mąki z czubkiem
- 1,5 łyżeczki do pieczenia
- 2 szklanki truskawek (pokrojonych na mniejsze części)
Przygotowanie:
Olej kokosowy utrzyj z ksylitolem, najlepiej makutrą lub specjalną końcówką w mikserze. Dodaj jaja i zmiksuj. Na kolejnym etapie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Całość zmiksuj na gładką masę.
Ciasto wylej na tortownicę o średnicy 24-26 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Całość obficie udekoruj truskawkami – powciskaj je palcem nieco głębiej, ponieważ pod wpływem rosnącego ciasta i tak podejdą do góry. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz