Ucierane z truskawkami

Składniki:

  • 200 g oleju kokosowego
  • szklanka ksylitolu
  • 4 jaja
  • 1,5 szklanki mąki z czubkiem
  • 1,5 łyżeczki do pieczenia
  • 2 szklanki truskawek (pokrojonych na mniejsze części)

Przygotowanie:

Olej kokosowy utrzyj z ksylitolem, najlepiej makutrą lub specjalną końcówką w mikserze. Dodaj jaja i zmiksuj. Na kolejnym etapie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Całość zmiksuj na gładką masę.

Ciasto wylej na tortownicę o średnicy 24-26 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Całość obficie udekoruj truskawkami – powciskaj je palcem nieco głębiej, ponieważ pod wpływem rosnącego ciasta i tak podejdą do góry. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz