Szybkie ciasto z owocami

Składniki:

  • 600 g mąki
  • 1 torebka proszku do pieczenia
  • 200 g oleju kokosowego
  • 50 g ksylitolu
  • szczypta soli
  • 250 ml mleka
  • 1 kg owoców

Przygotowanie:

Mąkę zagniatamy z proszkiem do pieczenia, olejem kokosowym i cukrem oraz solą i mlekiem. Wyrobione ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do pieczenia. Nakłuwamy widelcem aby je spulchnić w trakcie pieczenia – na ciasto wykładamy ulubione owoce – najlepiej sprawdzą się jabłka, gruszki, śliwki, wiśnie. Na górze z resztki ciasta możemy zrobić piękną kratkę.

Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30-40 minut.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz