Szybkie ciasto z owocami
Składniki:
- 600 g mąki
- 1 torebka proszku do pieczenia
- 200 g oleju kokosowego
- 50 g ksylitolu
- szczypta soli
- 250 ml mleka
- 1 kg owoców
Przygotowanie:
Mąkę zagniatamy z proszkiem do pieczenia, olejem kokosowym i cukrem oraz solą i mlekiem. Wyrobione ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do pieczenia. Nakłuwamy widelcem aby je spulchnić w trakcie pieczenia – na ciasto wykładamy ulubione owoce – najlepiej sprawdzą się jabłka, gruszki, śliwki, wiśnie. Na górze z resztki ciasta możemy zrobić piękną kratkę.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30-40 minut.
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz