Tarta mocno jabłkowa

Składniki:

CIASTO:

    • 250 g mąki pszennej
    • 120 g oleju kokosowego
    • łyżka ksylitolu
    • 2 żółtka
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

JABŁKA Z KARMELEM:

    • 200 g ksylitolu
    • 80 g oleju kokosowego
    • 50 ml wody
    • 6 dużych jabłek

Przygotowanie:

Ze składników karmelu przygotuj karmel. Wylej go na formę do tarty,następnie ułóż na nim jabłka pokrojone w plastry lub kostkę.

Ze składników ciasta zagnieć ciasto, rozwałkuj i przykryj nim jabłka z karmelem. Piecz 20-25 minut w piecu rozgrzanym do 180 stopni. Upieczone i schłodzone ciacho wyjmuj do góry dnem na talerz lub paterę.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz