Tarta mocno jabłkowa
Składniki:
CIASTO:
- 250 g mąki pszennej
- 120 g oleju kokosowego
- łyżka ksylitolu
- 2 żółtka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
JABŁKA Z KARMELEM:
- 200 g ksylitolu
- 80 g oleju kokosowego
- 50 ml wody
- 6 dużych jabłek
Przygotowanie:
Ze składników karmelu przygotuj karmel. Wylej go na formę do tarty,następnie ułóż na nim jabłka pokrojone w plastry lub kostkę.
Ze składników ciasta zagnieć ciasto, rozwałkuj i przykryj nim jabłka z karmelem. Piecz 20-25 minut w piecu rozgrzanym do 180 stopni. Upieczone i schłodzone ciacho wyjmuj do góry dnem na talerz lub paterę.
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz