Ucieraniec z agrestem

Składniki:

  • 200 g oleju kokosowego
  • 3 jaja
  • szklanka ksylitolu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki z czubkiem
  • 2 łyżki śmietany
  • 500 g agrestu

Przygotowanie:

Dokładnie utrzyj olej kokosowy z ksylitolem. Następnie dodaj jajka, pojedynczo, stale ucierając. Gdy składniki się połączą, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiaj ciasto na koniec dodając śmietanę.

Podziel ciasto na 2 części w stosunku 3/4 i 1/4.Większą częścią wyłóż formę do pieczenia. Ponakłuwaj widelcem i delikatnie oprósz mąką.Na spód wysyp agrest pokrojony na mniejsze kawałeczki – całość przykryj drugą częścią ciasta, rozwałkowaną i dopasowaną do formy. Pieczemy 50 minut w 175 stopniach.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz