Ucieraniec z agrestem
Składniki:
- 200 g oleju kokosowego
- 3 jaja
- szklanka ksylitolu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki z czubkiem
- 2 łyżki śmietany
- 500 g agrestu
Przygotowanie:
Dokładnie utrzyj olej kokosowy z ksylitolem. Następnie dodaj jajka, pojedynczo, stale ucierając. Gdy składniki się połączą, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiaj ciasto na koniec dodając śmietanę.
Podziel ciasto na 2 części w stosunku 3/4 i 1/4.Większą częścią wyłóż formę do pieczenia. Ponakłuwaj widelcem i delikatnie oprósz mąką.Na spód wysyp agrest pokrojony na mniejsze kawałeczki – całość przykryj drugą częścią ciasta, rozwałkowaną i dopasowaną do formy. Pieczemy 50 minut w 175 stopniach.
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz