Zupa groszkowa z jarmużem
Składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 300 g groszku (świeży lub mrożony)
- 300 g jarmużu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka imbiru świeżego starkowanego
- 600 ml wody
- sól, pieprz do smaku
- do podania: jogurt naturalny lub mleko kokosowe
Przygotowanie:
W garnku rozpuszczamy olej kokosowy – podsmażamy cebulę i czosnek pokrojone w kostkę oraz świeży imbir starty na tarce. Gdy cebula się zeszkli, wrzucamy posiekany jarmuż i groszek – całość zalewamy wodą i gotujemy 10 minut. Przyprawiamy i zdejmujemy z ognia. Całość blendujemy na gładki zielony krem. Podajemy z jogurtem naturalnym lub odrobiną mleka kokosowego – dodajemy tuż przed podaniem.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz