Zupa krem z batatów
Składniki:
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 marchewka
- 1 spora cebula
- 500 g batatów (1 średni batat)
- 900 ml wody
- 1 ząbek czosnku
- do smaku: sól, pieprz, kurkuma, odrobina chilli.
Przygotowanie:
Olej kokosowy rozpuścić w garnku. Podsmażyć na nim cebulkę i czosnek. Następnie dodać marchewkę i bataty pokrojone w kostkę – zalać wodą i gotować 15-20 minut. Całość zblendować i doprawić solą, pieprzem, kurkumą i chilli. Podawać z jogurtem naturalnym i olejem lnianym cytrynowym dla przełamania słodyczy batatów.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz