Deser z granolą i malinową pastą budwigową

Składniki na 4 porcje:

  • 200 g płatków owsianych
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżka oleju kokosowego
  • 250 g chudego twarogu
  • 4 łyżki oleju lnianego cytrynowego
  • 80 g jogurtu naturalnego 0%
  • 2-3 łyżki miodu

 

Płatki owsiane dokładnie wymieszać z olejem kokosowym oraz cynamonem i uprażyć na patelni lub w piekarniku, do uzyskania chrupkości i pięknego złotego koloru.

W misie miksera połączyć ser, olej, jogurt, miód, maliny. Do małych pucharków nasypać uprażoną ostudzoną granolę, następnie nałożyć mus twarogowo-owocowy. Udekorować świeżymi owocami.

UWAGA! Zamiast malin możesz użyć dowolnych innych owoców sezonowych: truskawek, borówek, porzeczek, jagód czy moreli, brzoskwiń.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Desery, Przepisy kulinarne
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz