Deser z granolą i malinową pastą budwigową
Składniki na 4 porcje:
- 200 g płatków owsianych
- łyżeczka cynamonu
- łyżka oleju kokosowego
- 250 g chudego twarogu
- 4 łyżki oleju lnianego cytrynowego
- 80 g jogurtu naturalnego 0%
- 2-3 łyżki miodu
Płatki owsiane dokładnie wymieszać z olejem kokosowym oraz cynamonem i uprażyć na patelni lub w piekarniku, do uzyskania chrupkości i pięknego złotego koloru.
W misie miksera połączyć ser, olej, jogurt, miód, maliny. Do małych pucharków nasypać uprażoną ostudzoną granolę, następnie nałożyć mus twarogowo-owocowy. Udekorować świeżymi owocami.
UWAGA! Zamiast malin możesz użyć dowolnych innych owoców sezonowych: truskawek, borówek, porzeczek, jagód czy moreli, brzoskwiń.
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz