Domowe pralinki kokosowe
Składniki
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 3 spore łyżki oleju kokosowego
- 100 ml mleka roślinnego
- ½ szklanki wiórków kokosowych
- aromat waniliowy (najlepiej laska wanilii)
- 2-3 łyżki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka kakao
- dodatkowe wiórki kokosowe do obtaczania pralinek
Przygotowanie
Przygotowanie domowych pralinek rozpoczynamy od ugotowania i ostudzenia kaszy jaglanej. Przestudzoną kaszę zalewamy mlekiem roślinnym, sokiem z cytryny oraz dodajemy olej kokosowy, miód, wanilię i podprażone wiórki kokosowe. i dokładnie blendujemy na gładką masę. Dzielimy na 2 części. Do 1 części dodatkowo dodajemy kakao i ponownie blendujemy. Z tak powstałej masy formujemy kule i obtaczamy je w wiórkach kokosowych – gotowe! Prawda, że pyszne? A do tego porcja takiej słodkości jest w pełni usprawiedliwiona!
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz