Domowe pralinki kokosowe

Składniki

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 3 spore łyżki oleju kokosowego
  • 100 ml mleka roślinnego
  • ½ szklanki wiórków kokosowych
  • aromat waniliowy (najlepiej laska wanilii)
  • 2-3 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka kakao
  • dodatkowe wiórki kokosowe do obtaczania pralinek

Przygotowanie

Przygotowanie domowych pralinek rozpoczynamy od ugotowania i ostudzenia kaszy jaglanej. Przestudzoną kaszę zalewamy mlekiem roślinnym, sokiem z cytryny oraz dodajemy olej kokosowy, miód, wanilię i podprażone wiórki kokosowe. i dokładnie blendujemy na gładką masę. Dzielimy na 2 części. Do 1 części dodatkowo dodajemy kakao i ponownie blendujemy. Z tak powstałej masy formujemy kule i obtaczamy je w wiórkach kokosowych – gotowe! Prawda, że pyszne? A do tego porcja takiej słodkości jest w pełni usprawiedliwiona!

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Desery, Desery RAW, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem kokosowym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz