Jogurtowiec z ananasem

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki ksylitolu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 4 jaja
  • 120 g oleju kokosowego
  • 180 g jogurtu naturalnego 0%
  • ananas z puszki lub surowy

 

W misie miksera połączyć mąkę, z ksylitolem, proszkiem do pieczenia solą, jajami, olejem i jogurtem. Powstanie przyjemna gęsta masa. Gotowe ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Poukładać plastry ananasów – piec ciasto w temperaturze 170 stopni przez ok. 40-45 minut, do tzw. suchego patyczka.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne, Przepisy wielkanocne
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz