Jogurtowiec z ananasem
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki ksylitolu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 4 jaja
- 120 g oleju kokosowego
- 180 g jogurtu naturalnego 0%
- ananas z puszki lub surowy
W misie miksera połączyć mąkę, z ksylitolem, proszkiem do pieczenia solą, jajami, olejem i jogurtem. Powstanie przyjemna gęsta masa. Gotowe ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Poukładać plastry ananasów – piec ciasto w temperaturze 170 stopni przez ok. 40-45 minut, do tzw. suchego patyczka.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz