Serniczek dyniowy
Składniki na spód:
- 300 g płatków owsianych
- 2 łyżki ksylitolu
- 2 łyżki oleju dyniowego
- 2 łyżki oleju kokosowego
- łyżka maku
- 1 szklanka gorącej wody
Składniki na masę serową:
- 750 g mielonego chudego twarogu
- 5 łyżek oleju dyniowego
- 4 łyżki ksylitolu
- 1 opakowanie żelatyny
Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą z ksylitolem i pozwalamy im napęcznieć. Następnie łączymy z olejem kokosowym i dyniowym oraz makiem – przygotowaną masą wykładamy dół tortownicy i wkładamy do lodówki.
Ser łączymy z olejem dyniowym, zmielonym na puder ksylitolem oraz rozpuszczoną żelatynę (można użyć galaretki o łagodnym smaku) – masą zalewamy schłodzony spód i wkładamy na co najmniej 4 godziny do lodówki, aż masa stężeje. Podajemy z owocami miechunki lub innym ulubionym owocem.b
Laboratorium Biooil
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz