Nowoczesna zupa rybna z łososiem
Składniki:
- 500 g łososia
- 1/2 pora
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki (duże)
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1 liść laurowy
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 100 ml śmietany 30% lub mleka kokosowego
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Warzywa należy obrać i dokładnie umyć. Łososia myjemy, zdejmujemy skórę, odsączamy, solimy z obu stron i kroimy na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzewamy olej kokosowy. Na gorący olej wrzucamy warzywa pokrojone w talarki lub kostkę. Podsmażamy z papryką – zalewamy 2 litrami wody. Dodajemy skórę z łososia i dusimy 25 minut.
Następnie wrzucamy łososia pokrojonego w kratkę i ziemniaki – gotujemy 15 minut. W międzyczasie odławiamy skórę i wyrzucamy ją.
Na koniec dodajemy koncentrat, sól, pieprz, ewentualnie inne przyprawy „do smaku”, a na koniec zabielamy wszystko śmietanką 30% lub mlekiem kokosowym.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz