Pieczony bakłażan
Składniki:
- 1 mały bakłażan
- 2 pomidory
- 50 g sera feta
- 2 łyżki oleju kokosowego
- olej lniany bazyliowy
Przygotowanie:
Bakłażana natnij wzdłuż (nie przekrawaj do końca). Nasmaruj środkowe części bakłażana olejem kokosowym (aby nie wysechł w trakcie pieczenia). Pomiędzy plastry bakłażana włóż plastry pomidora i plastry fety. Całość piecz w naczyniu żaroodpornym 35 minut. Przed podaniem oprósz solą, świeżo mielonym pieprzem, pokrusz fetę. Podawaj z olejem lnianym bazyliowym, który doskonale urozmaici smak tej wegetariańskiej potrawy. Taka potrawa to doskonała propozycja zamiast mięsa nie tylko w świąteczny obiad!
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz