Pieczone pomidory z pastą budwigową

W sezonie na pomidory, zajadamy je w każdej możliwej postaci. Bardzo ciekawą formą podania pomidorów są pomidory…pieczone! Zachęcamy do wypróbowania takiego przepisu w domu!

 

Składniki:

  • 4 średnie pomidory (najlepiej swojskie malinowe)
  • 250 g chudego twarogu
  • 6 łyżek oleju lnianego
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, papryka słodka do smaku

Przygotowanie:

Twaróg zblenduj z olejem lnianym i odrobiną jogurtu. Blenduj do uzyskania jednolitej gładkiej konsystencji. Pomidory umyj, wydrąż stwardniałą część gniazd w pomidorach, ułóż na blasze i piecz około 10-15 minut. Do upieczonych pomidorów tuż przed podaniem nałóż pastę, dopraw odrobiną soli, pieprzu i słodkie papryki.

SMACZNEGO!

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem lnianym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz