Pieczone pomidory z pastą budwigową
W sezonie na pomidory, zajadamy je w każdej możliwej postaci. Bardzo ciekawą formą podania pomidorów są pomidory…pieczone! Zachęcamy do wypróbowania takiego przepisu w domu!
Składniki:
- 4 średnie pomidory (najlepiej swojskie malinowe)
- 250 g chudego twarogu
- 6 łyżek oleju lnianego
- 100 ml jogurtu naturalnego
- sól, pieprz, papryka słodka do smaku
Przygotowanie:
Twaróg zblenduj z olejem lnianym i odrobiną jogurtu. Blenduj do uzyskania jednolitej gładkiej konsystencji. Pomidory umyj, wydrąż stwardniałą część gniazd w pomidorach, ułóż na blasze i piecz około 10-15 minut. Do upieczonych pomidorów tuż przed podaniem nałóż pastę, dopraw odrobiną soli, pieprzu i słodkie papryki.
SMACZNEGO!
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz