Sałatka z pieczoną dynią, burakami, sezamem i rukolą

Pyszna sałatka – idealna na zakończenie lata i przywitanie jesieni.

Składniki:

  • duża garść rukoli
  • pieczony burak (2 szt)
  • pieczona dynia (1/2 średniej dyni)
  • sezam
  • olej sezamowy tłoczony na zimno

Przygotowanie:

Upiecz buraka w łupinie w papierze do pieczenia – burak średniej wielkości potrzebuje ok 1 godziny. W tym samym czasie na blasze upiecz dynię obraną z łupiny. Upieczonego buraka pokrój na plastry, a dynię w kostkę. Na talerzu rozłóż rukolę, poukładaj upieczonego buraka i dynię. Na całość rozsyp sezam i wszystko skrop obficie olejem sezamowym tłoczonym na zimno.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem sezamowym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz