Sałatka z pieczoną dynią, burakami, sezamem i rukolą
Pyszna sałatka – idealna na zakończenie lata i przywitanie jesieni.
Składniki:
- duża garść rukoli
- pieczony burak (2 szt)
- pieczona dynia (1/2 średniej dyni)
- sezam
- olej sezamowy tłoczony na zimno
Przygotowanie:
Upiecz buraka w łupinie w papierze do pieczenia – burak średniej wielkości potrzebuje ok 1 godziny. W tym samym czasie na blasze upiecz dynię obraną z łupiny. Upieczonego buraka pokrój na plastry, a dynię w kostkę. Na talerzu rozłóż rukolę, poukładaj upieczonego buraka i dynię. Na całość rozsyp sezam i wszystko skrop obficie olejem sezamowym tłoczonym na zimno.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz