Rewelacyjny deser z kremem czekoladowym i kawowym
Składniki:
- 1 awokado
- 1 banan
- 1 łyżka kakao
- 200 g chudego twarogu
- 4 łyżki oleju lnianego
- 2 łyżki esencji kawowej (zaparzonej mocnej kawy)
- 2 duże łyżki jogurtu gęstego 0%
- 4 łyżki oleju kokosowego
- 6 łyżek płatków owsianych
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 2 łyżki masła orzechowego
- łyżka miodu
Przygotowanie:
- Awokado, banana i kakao zblenduj na gładki krem.
- Chudy twaróg zblenduj z olejem lnianym, schłodzoną esencją kawową i jogurtem.
- Płatki owsiane i wiórki upraż na patelni, następnie zmiel na drobne okruchy, dodaj olej kokosowy i masło orzechowe. Jeśli lubisz bardzo słodkie desery, możesz dodać do tej masy miód.
- Formowanie zaczynamy od dolnej chrupiącej warstwy – płatki z miodem, wiórki olejem i masłem orzechowym. Następnie warstwa kawowej pasty twarogowej i krem z awokado i banana.
- Deser przechowuj w lodówce.
SMACZNEGO!
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz