Twarogowe bounty z nutą cytrusa
Składniki:
- 1 kostka/klinek chudego twarogu (250 g)
- 2 łyżki oleju lnianego cytrynowego
- Otarta skórka z 1 pomarańczy (pomarańczę należy sparzyć, a wcześniej umyć)
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki miodu
- 100 ml oleju kokosowego nierafinowanego
- 2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Twaróg połączyć z olejem lnianym cytrynowym, skórką z pomarańczy, 1/2 łyżki upłynnionego miodu i wiórkami kokosowymi. Z masy uformować kule (praliny) i wstawić do lodówki. W garnuszku na małym gazie rozpuścić olej kokosowy z miodem, dodać kakao i zdjąć z gazu jednocześnie szybko mieszając, by polewa zyskała dobrą konsystencję. Schłodzone praliny polać obficie polewą czekoladową i ponownie odstawić do schłodzenia. Podawać z lodówki, niedługo przed spożyciem, aby czekolada nie rozpuściła się.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz