Zupa czosnkowa – krem

Składniki:

  • 2 całe główki czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 550 ml wody
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1/2 korzenia średniej pietruszki
  • 1 mała marchewka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • sól, pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Czosnek obieramy i drobno siekamy. Cebulę obieramy z łupiny i kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej kokosowy wrzucamy cebulę  i czosnek – chwilę podsmażamy. Po zeszkleniu dodajemy pietruszkę i marchew – zalewamy wodą i mlekiem kokosowym, a następnie gotujemy 15 minut. Ziemniaki kroimy w drobną kostkę – dorzucamy do gotującego się wywaru. Całość doprawiamy solą, pieprzem. Miksujemy na gładki krem. Podajemy z grzankami i świeżym koperkiem.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy z olejem kokosowym, Zupy
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz