Zupa krem z groszku i mięty
Składniki:
- łyżka oleju kokosowego
- 2 szklanki groszku (świeżego lub mrożonego)
- 1 niewielka garść świeżej mięty
- mała pietruszka
- 1 mała marchewka
- 1 mała cebula
- 100 ml mleka kokosowego
- 750 ml wody
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
Przygotowanie:
W garnku rozgrzej olej kokosowy – na gorący olej wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj pietruszkę, marchewkę i zalej wszystko wodą – gotuj ok 20 minut. Po tym czasie dodaj groszek i miętę – gotuj 5 minut. Na koniec dodaj mleko kokosowe i trzymaj na gazie „do zagotowania”. Całość zblenduj i dopraw do smaku. Zupa jest pyszna – nieco orientalna, egzotyczna, bardzo „świeża”.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz