Zupa krem z cukinii z jabłkiem

Składniki:

  • 1 zielone jabłko (najlepiej z odmiany mało słodkiej)
  • 800 g cukinii
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • sól, pieprz do smaku
  • pietruszka do podania

 

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy do garnka cebulę z czosnkiem. Dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłko -zalewamy 500 ml wody i dusimy około 10 minut. Cukinię obieramy, kroimy drobno lub ścieramy na tarce o grubych oczkach – dodajemy do gotującego się bulionu i gotujemy ok. 5 minut. Blendujemy na gładki krem – doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżą natką pietruszki – można podać również z grzankami z chleba razowego.

 

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Bez kategorii, Blog, Przepisy z olejem kokosowym, Zupy
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz