Prosta sałatka z buraka z olejem lnianym
Jeśli lubisz buraki, ta propozycja jest idealna dla Ciebie!
Składniki na 2 porcje:
- 2 średnie buraki
- pół kostki twarogu
- olej lniany bazyliowy
Przygotowanie:
Buraka w łupinie dokładnie umyj i odetnij górę i dół. Zawiń w papier do pieczenia i owiń sznurkiem. Upiecz w piekarniku ok. 40 minut do uzyskania miękkości. Możesz też upiec go w folii aluminiowej. Upieczonego buraka pokrój na grube plastry. Twaróg wymieszaj z olejem lnianym bazyliowym. Układaj kolejno warstwy buraka i sera. Całość polej jeszcze olejem lnianym bazyliowym.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz