Prosta sałatka z buraka z olejem lnianym

Jeśli lubisz buraki, ta propozycja jest idealna dla Ciebie!

Składniki na 2 porcje:

  • 2 średnie buraki
  • pół kostki twarogu
  • olej lniany bazyliowy

Przygotowanie:

Buraka w łupinie dokładnie umyj i odetnij górę i dół. Zawiń w papier do pieczenia i owiń sznurkiem. Upiecz w piekarniku ok. 40 minut do uzyskania miękkości. Możesz też upiec go w folii aluminiowej. Upieczonego buraka pokrój na grube plastry. Twaróg wymieszaj z olejem lnianym bazyliowym. Układaj kolejno warstwy buraka i sera. Całość polej jeszcze olejem lnianym bazyliowym.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem lnianym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz