Jesienna sałatka z dynią

Lubicie sałatki? My bardzo! Dlatego proponujemy Wam lekką jesienną sałatkę. Prosta w przygotowaniu, niewymagająca, piękna i smaczna – spróbujcie przygotować ją razem z nami!

Składniki:

  • garść rukoli (lub innej ulubionej sałaty)
  • pół garści namoczonej suszonej żurawiny
  • 100 g sera koziego
  • garść orzechów włoskich
  • kawałek pieczonej dyni
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól, pieprz
  • sok z 1/2 cytryny

Przygotowanie:

Na talerzu rozkładamy sałatę. Następnie układamy swobodnie dynię, rozsypujemy żurawinę, orzechy i ser kozi. Całość obficie skrapiamy dressingiem na bazie oleju słonecznikowego, soku z cytryny i koperku z dodatkiem soli i pieprzu.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem słonecznikowym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz