Crumble ze śliwkami
Lubicie płatki owsiane? My bardzo – właśnie dlatego proponujemy Wam pyszne owsiane crumble ze śliwkami. Oczywiście śliwki możecie zastąpić dowolnym owocem sezonowym.
Składniki:
- 700 g śliwek
- 10 łyżek płatków owsianych
- 1/2 szklanki mąki owsianej
- 1/4 szklanki mąki pszennej
- olej kokosowy (ok 200 g)
- 4 łyżki cukru kokosowego
- cynamon, kardamon
Przygotowanie:
Śliwki należy dokładnie umyć i pokroić na mniejsze elementy – dodajemy do nich odrobinę cynamonu i kardamonu. W osobnym rondelku rozgrzewamy ok 50 g oleju kokosowego z cukrem (2 łyżki), który mieszamy z płatkami owsianymi. Masę owsianą przekładamy do naczynia i wykładamy spód. Na tak powstałej masie rozkładamy śliwki. Z mąki i cukru (2 łyżki) oraz oleju kokosowego robimy „kruszonkę”, którą obsypujemy całe crumble. Pieczemy około 40 minut do uzyskania rumianej góry.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz