Pasta śniadaniowa z groszku

Jeśli na śniadanie najczęściej jadasz kanapki, ta pasta może Ci się spodobać! Przygotowaliśmy ją dla wszystkich fanów past twarogowych. Jest prosta w przygotowaniu, przy czym bardzo smaczna i wartościowa.

Składniki:

  • szklanka mrożonego groszku
  • 100 g białego chudego sera
  • 2 łyżki oleju lnianego cytrynowego
  • odrobina soli i pieprzu

 

Przygotowanie:

Zielony groszek gotujemy aldente (tak, żeby nie stracił swojego pięknego zielonego koloru i cennych właściwości). Schładzamy. W wysokim naczyniu umieszczamy ser biały, schłodzony groszek, olej lniany cytrynowy – blendujemy na gładką masę. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Odpowiednio przechowywana pasta w lodówce może stać 3-4 dni.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem lnianym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz