Pasta śniadaniowa z groszku
Jeśli na śniadanie najczęściej jadasz kanapki, ta pasta może Ci się spodobać! Przygotowaliśmy ją dla wszystkich fanów past twarogowych. Jest prosta w przygotowaniu, przy czym bardzo smaczna i wartościowa.
Składniki:
- szklanka mrożonego groszku
- 100 g białego chudego sera
- 2 łyżki oleju lnianego cytrynowego
- odrobina soli i pieprzu
Przygotowanie:
Zielony groszek gotujemy aldente (tak, żeby nie stracił swojego pięknego zielonego koloru i cennych właściwości). Schładzamy. W wysokim naczyniu umieszczamy ser biały, schłodzony groszek, olej lniany cytrynowy – blendujemy na gładką masę. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Odpowiednio przechowywana pasta w lodówce może stać 3-4 dni.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz