Churros z pieca
Składniki:
- 1 szklanka wody
- 100 g oleju kokosowego
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- szczypta cynamonu
- 2 łyżki ksylitolu
Przygotowanie:
Przygotowujemy jak klasyczne ciasto parzone. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy olej kokosowy. Doprowadzamy całość do wrzenia. Następnie gasimy płomień, dodajemy mąkę i bardzo energicznie mieszamy. Ciasto odkładamy do przestygnięcia. Gdy masa ostygnie, wbijamy do niej 2 jajka i dokładnie
mieszamy. Gotową masę wkładamy do rękawa cukierniczego lub specjalnej wyciskarki – na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy podłużne ciastka. Przed włożeniem do piekarnika delikatnie posypujemy cynamonem i cukrem trzcinowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Po wyjęciu możemy posypać cukrem pudrem z cynamonem lub zanurzyć w glazurze.
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz