Churros z pieca

Składniki:

Przygotowanie:

Przygotowujemy jak klasyczne ciasto parzone. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy olej kokosowy. Doprowadzamy całość do wrzenia. Następnie gasimy płomień, dodajemy mąkę i bardzo energicznie mieszamy. Ciasto odkładamy do przestygnięcia. Gdy masa ostygnie, wbijamy do niej 2 jajka i dokładnie
mieszamy. Gotową masę wkładamy do rękawa cukierniczego lub specjalnej wyciskarki – na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy podłużne ciastka. Przed włożeniem do piekarnika delikatnie posypujemy cynamonem i cukrem trzcinowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Po wyjęciu możemy posypać cukrem pudrem z cynamonem lub zanurzyć w glazurze.

 

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz