Ogród Miłości
Składniki:
- 5 jajek
- 3/4 szklanki ksylitolu
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- 600 g chudego twarogu
- 300 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju lnianego cytrynowego
- owoce i kwiaty jadalne
Przygotowanie:
Biszkopt:
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawaj łyżeczka po łyżeczce ksylitol. Podobnie żółtka. Na koniec wsyp mąki – wymieszaj drewnianą łyżką, aby masa była puszysta. Piecz w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (dno), przez 35-40 minut (temperatura 170 stopni) – do suchego patyczka.
Krem:
W blenderze połącz twaróg, jogurt, miód, olej lniany i blenduj do uzyskania gładkiego kremu. Na koniec dodaj owoce i wymieszaj delikatnie szpatułką. Z biszkoptu wycinaj preferowane kształty ( u nas serduszka) placków, przekładaj podwójnie kremem – dekoruj jadalnymi kwiatami.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz