Ogród Miłości

Składniki:

  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki ksylitolu
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  •  600 g chudego twarogu
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju lnianego cytrynowego
  • owoce i kwiaty jadalne

 

Przygotowanie:

Biszkopt:
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawaj łyżeczka po łyżeczce ksylitol. Podobnie żółtka. Na koniec wsyp mąki – wymieszaj drewnianą łyżką, aby masa była puszysta.  Piecz w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (dno), przez 35-40 minut (temperatura 170 stopni) – do suchego patyczka.

Krem:
W blenderze połącz twaróg, jogurt, miód, olej lniany i blenduj do uzyskania gładkiego kremu. Na koniec dodaj owoce i wymieszaj delikatnie szpatułką.  Z biszkoptu wycinaj preferowane kształty ( u nas serduszka) placków, przekładaj podwójnie kremem – dekoruj jadalnymi kwiatami.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Desery, Przepisy kulinarne
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz