Orientalny łosoś w płatkach migdałowych
Składniki:
- 500 g fileta z łososia
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1 pomarańcza
- 50 g płatków migdałów
- sałata do podania
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Fileta umyj, oprósz solą i pieprzem mielonym. Na górę połóż 2 plastry pomarańczy (nie trzeba obierać ze skóry). Na całość nasyp trochę płatków migdałów. Naczynie żaroodporne wysmaruj na dnie olejem kokosowym – układaj łososia ciasno obok siebie. Piecz 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. Podawaj na ulubionej sałacie: rukola, roszponka, szpinak baby lub innej.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz