Orzeźwiająca sałatka śledziowa
Składniki:
- 500 g śledzi typu matjas
- 1 duża cebula
- 1/3 żółtej papryki
- 1/3 czerwonej papryki
- 4 ogórki konserwowe
- natka pietruszki
- olej lniany cytrynowy
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Filety śledziowe opłucz, pokrój w dużą kostkę. Cebulę i ogórek konserwowy pokrój w maleńką kosteczkę, papryki w nieco większą. Wymieszaj warzywa z rybą i natką pietruszki. Całość obficie skrop olejem lnianym cytrynowym, oprósz odrobiną soli – przed podaniem posyp świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz