Puszysty omlet z pieczarkami i kaparami
Składniki:
- 4 jajka
- 2 pieczarki
- 2 łyżki kaparów w zalewie
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 3 łyżki dowolnej mąki
- 1/3 szklanki wody
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka rozbij w miseczce, rozkłóć. Dodaj wodę, ponownie rozkłóć. Do masy dodaj mąkę, sól, pieprz, pokrojone pieczarki i kapary. Smaż na oleju kokosowym do całkowitego upieczenia – użyj przykrywki by uzyskać lepszy efekt. Całość oprósz świeżo mielonym pieprzem, liśćmi tymianku.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz