Sałatka rybna na ostro
Składniki:
- 500 g fileta rybnego ugotowanego na parze (najlepiej dorsz, tilapia, łosoś, morszczuk)
- 1 duża czerwona (fioletowa) cebula
- 1 pęczek pietruszki
- skórka z cytryny
- płatki chilli
- olej sezamowy
- sól, pieprz do smaku
Rybę ugotuj na parze, a następnie podziel na mniejsze cząstki. Cebulę pokrój w drobne piórka. Poszatkuj drobno pietruszkę. Przygotuj dressing z oleju sezamowego (ok. 6 łyżek), skórki z cytryny, płatków chilli, soli i pieprzu. Sałatkę wymieszaj z dressingiem. Podawaj schłodzoną. Przygotuj przynajmniej kilka godzin przed podaniem, by smaki mogły się „przejść”.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz