Sałatka rybna na ostro

Składniki:

  • 500 g fileta rybnego ugotowanego na parze (najlepiej dorsz, tilapia, łosoś, morszczuk)
  • 1 duża czerwona (fioletowa) cebula
  • 1 pęczek pietruszki
  • skórka z cytryny
  • płatki chilli
  • olej sezamowy
  • sól, pieprz do smaku

Rybę ugotuj na parze, a następnie podziel na mniejsze cząstki. Cebulę pokrój w drobne piórka. Poszatkuj drobno pietruszkę. Przygotuj dressing z oleju sezamowego (ok. 6 łyżek), skórki z cytryny, płatków chilli, soli i pieprzu. Sałatkę wymieszaj z dressingiem. Podawaj schłodzoną. Przygotuj przynajmniej kilka godzin przed podaniem, by smaki mogły się „przejść”.

 

Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz