Grillowany łosoś z makaronem i pesto
Składniki:
Składniki na 4 porcje
- 650-1000 g łososia lub dowolnej innej ryby morskiej
- 4 porcje makaronu spaghetti (dowolny gatunek)
- Duży pęczek świeżej bazylii
- garść pomidorków koktajlowych
- olej lniany bazyliowy 8 łyżek
- 2 duże ząbki czosnku
- łyżka soku z cytryny
- łyżeczka oleju kokosowego
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy aldente. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem i grillujemy na patelni grillowej delikatnie nasmarowanej olejem kokosowym (dosłownie muśniętej). W międzyczasie przygotowujemy pesto – bazylię, czosnek, sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu oraz olej lniany blendujemy na pesto. Ugotowany makaron mieszamy z pesto i pokrojonymi na mniejsze cząstki pomidorkami. Podajemy z grillowanym łososiem.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz