Vada z Indii
Składniki:
- 1 szklanka fasoli urad dal lub soczewicy moong dal
- 1 łyżeczka posiekanego imbiru
- 1 papryczka chilli zielona
- 1 cebulka
- łyżeczka curry
- 1/2 łyżeczki soli
- pestki dyni, nasiona sezamu
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Fasolę/soczewicę moczymy co najmniej 3-4 godziny, a następnie blendujemy na gładką masę razem z imbirem. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, papryczkę chilli, przyprawy, pestki – mieszamy masę energicznie. Ciasto ma właściwą konsystencję, jeśli pływa po powierzchni wody i nie zmienia kształtu. Pikantne wytrawne pączki indyjskie smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym Odsączamy po smażeniu na ręcznikach papierowych.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz