Zapiekanka
Składniki:
- 1 duży brokuł
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- kilka pieczarek
- 1 cebula
- ser żółty (100 g)
- jogurt grecki (200 g)
- olej kokosowy – 3 łyżki
- 5 jajek
- sól, pieprz do smaku
- gałka muszkatołowa mielona
Przygotowanie:
Warzywa umyj i podziel na mniejsze części – brokuły na różyczki, paprykę w dużą kostkę, pieczarki w plastry, a cebulę w piórka. Wszystko wymieszaj w brytfance z 1 łyżką rozpuszczonego oleju kokosowego. W osobnym naczyniu połącz jajka, jogurt grecki, starty żółty ser, resztę oleju kokosowego z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalej warzywa masą i zapiekaj ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (aż masa się zetnie).
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz