Rubinowy barszczyk
Składniki:
- 2 spore marchewki
- 1 cebula
- 5 ugotowanych buraków (średnich lub dużych) – ugotuj wcześniej osobno
- 1 czerwona papryka
- kilka suszonych pomidorów
- 1 korzeń pietruszki
- cebulka dymka
- jogurt grecki do podania
- olej kokosowy – 2 łyżki
- kurkuma, sól ziołowa, czosnek w płatkach (lub suszony)
Przygotowanie:
Cebulę drobno pokrój i zeszklij z kurkumą na oleju kokosowym. Dodaj pokrojoną w talarki marchewkę, pietruszkę. Podsmaż 2-3 minutki, a następnie zalej 1,5 l wody. Duś pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 15 minut. Paprykę czerwoną pokrój w dużą kostkę, buraki w kostkę lub zetrzyj na tarce, suszone pomidory w paski. Dodaj buraki, pomidory i paprykę, gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw wszystko szczyptą soli ziołowej i czosnkiem w płatkach. Podawaj z łyżką jogurtu greckiego i świeżą dymką.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz