Rubinowy barszczyk

Składniki:

  • 2 spore marchewki
  • 1 cebula
  • 5 ugotowanych buraków (średnich lub dużych) – ugotuj wcześniej osobno
  • 1 czerwona papryka
  • kilka suszonych pomidorów
  • 1 korzeń pietruszki
  • cebulka dymka
  • jogurt grecki do podania
  • olej kokosowy – 2 łyżki
  • kurkuma, sól ziołowa, czosnek w płatkach (lub suszony)

Przygotowanie:

Cebulę drobno pokrój i zeszklij  z kurkumą na oleju kokosowym. Dodaj pokrojoną w talarki marchewkę, pietruszkę. Podsmaż 2-3 minutki, a następnie zalej 1,5 l wody. Duś pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 15 minut. Paprykę czerwoną pokrój w dużą kostkę, buraki w kostkę lub zetrzyj na tarce, suszone pomidory w paski. Dodaj buraki, pomidory i paprykę, gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw wszystko szczyptą soli ziołowej i czosnkiem w płatkach. Podawaj z łyżką jogurtu greckiego i świeżą dymką.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem kokosowym, Zupy
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz