Babka cytrynowa
Składniki:
- 4 jajka
- szklanka ksylitolu
- szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej
- sok z cytryny
- 1/2 cytryny
- starta skórka z 1/2 cytryny
- łyżka nasion sezamu
Jajka ubijamy z ksylitolem na puszystą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy olej kokosowy, sok z cytryny i potartą skórkę cytrynową. Miksujemy do całkowitego połączenia składników. Ciasto wlewamy do formy (keksówki) oprószonej bułką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze układamy kilka cienkich plastrów cytryny. Dekorujemy sezamem. Pieczemy około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Laboratorium Biooil
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz