Filety śledziowe na ostro
Składniki:
- 500 g filetów śledziowych
- 200 g suszonych pomidorów w zalewie
- 3 cebule
- 2 łyżki cukru
- 200 ml oleju lnianego z kapsaicyną
- 1 łyżka oleju kokosowego
Przygotowanie:
Śledzie opłucz, pokrój na mniejsze kawałki. Cebulkę pokrój w piórka i podsmaż delikatnie na oleju kokosowym. Pomidory odsącz z zalewy, pokrój na paski, połącz z cukrem. Wymieszaj z przestudzoną cebulą, dodaj do śledzi i całość zalej olejem lnianym z kapsaicyną. Odstaw na minimum 12 godzin do lodówki.
UWAGA! Propozycja dla mocnych zawodników.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz