Filety śledziowe na ostro

Składniki:

  • 500 g filetów śledziowych
  • 200 g suszonych pomidorów w zalewie
  • 3 cebule
  • 2 łyżki cukru
  • 200 ml oleju lnianego z kapsaicyną
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Przygotowanie:

Śledzie opłucz, pokrój na mniejsze kawałki. Cebulkę pokrój w piórka i podsmaż delikatnie na oleju kokosowym. Pomidory odsącz z zalewy, pokrój na paski, połącz z cukrem. Wymieszaj z przestudzoną cebulą, dodaj do śledzi i całość zalej olejem lnianym z kapsaicyną. Odstaw na minimum 12 godzin do lodówki.

UWAGA! Propozycja dla mocnych zawodników.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Potrawy rybne, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem lnianym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz