Kolorowa sałatka do obiadu

Składniki:

  • 1 szklanka komosy ryżowej (przed gotowaniem) – można zastąpić inną kaszą
  • 2 ugotowane buraki
  • pęczek pietruszki
  • 1 główka kalafiora
  • olej sezamowy
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Komosę (lub dowolną inną kaszę) gotujemy na sypko. Studzimy. Pietruszkę siekamy drobno. Buraki kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce na grubych oczkach. Kalafior gotujemy aldent i kroimy go na bardzo małe fragmenty lub trzemy na tarce. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Całość skrapiamy obficie dressingiem na bazie oleju sezamowego, soku z cytryny, soli i pieprzu.

 

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem sezamowym, Sałatki
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz