Kolorowa sałatka do obiadu
Składniki:
- 1 szklanka komosy ryżowej (przed gotowaniem) – można zastąpić inną kaszą
- 2 ugotowane buraki
- pęczek pietruszki
- 1 główka kalafiora
- olej sezamowy
- sok z 1/2 cytryny
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Komosę (lub dowolną inną kaszę) gotujemy na sypko. Studzimy. Pietruszkę siekamy drobno. Buraki kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce na grubych oczkach. Kalafior gotujemy aldent i kroimy go na bardzo małe fragmenty lub trzemy na tarce. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Całość skrapiamy obficie dressingiem na bazie oleju sezamowego, soku z cytryny, soli i pieprzu.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz