Łosoś z ryżem i brokułami

Składniki na 2 porcje:

  • 300-450 g filetu z łososia
  • 1 szklanka mieszanek ryżu (dziki  + parboleid)
  • 1 średni brokuł
  • olej z ostropestu
  • sól, pieprz
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka oleju kokosowego

Filet z łososia umyj, przypraw solą i pieprzem. Smaż krótko na odrobinie oleju kokosowego (ok. 4-5 minut z każdej strony – możesz też upiec go w piekarniku, 10-15 minut). Ryż ugotuj aldente, podobnie jak świeżego brokuła. Podawaj łososia z ryżem brokułowym, obficie skropionym olejem ostropestowym. Rybę tuż przed podaniem polej sokiem z cytryny. Smacznego!

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Potrawy rybne, Przepisy bożonarodzeniowe, Przepisy kulinarne
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz