Owocowa rapsodia -placuszki z bananów

Składniki:

  • 2 banany
  • 2 jajka
  • olej kokosowy (do smażenia)
  • 2 łyżki mąki (pszennej, kukurydzianej, owsianej)
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki oleju lnianego cytrynowego
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie:

Banany rozgnieść i zmieszać widelcem z jajkami, dodać mąkę i cynamon. Smażyć niewielkie placuszki na oleju kokosowym – po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.
Jogurt wymieszać dokładnie z olejem lnianym, tak by stanowiły całość (w razie oddzielania się warstw, ponownie wymieszać).  Placuszki podawać z jogurtem lnianym i owocami.
UWAGA: jeśli chcesz, staraj się formować placuszki łyżką w formę serduszka 🙂

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Naleśniki i placki, Przepisy kulinarne
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz