Polskie caprese

Caprese to sałatka kochana przez ludzi na całym świecie. My przygotowaliśmy polską zmodyfikowaną wersję tej pysznej sałatki. Sprawdźcie.

 

Składniki:

  • 1 kulka caprese
  • 1 pomidor malinowy
  • 1/3 papryki czerwonej
  • garść czerwonej porzeczki
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz do smaku
  • olej lniany o smaku bazylii

 

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy – pomidora kroimy w plastry, paprykę w kostkę. Na talerzu układamy pomidora, mozarellę, paprykę, porzeczkę, posypujemy bazylią, delikatnie pieprzymy i solimy. Na koniec obficie skrapiamy olejem lnianym bazyliowym.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem lnianym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz