Sałatka makaronowa z olejem rzepakowym i nerkowcami
Składniki:
- 1 szklanka suchego makaronu
- garść orzechów nerkowca
- 8 płatów pomidorów suszonych
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- garść sałaty
- 1 kulka mozarelli (ok.120 g)
- 2-3 łyżki oleju rzepakowego Laboratorium Biooil
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotujemy aldente. Pomidory siekamy na drobniejsze fragmenty, mozarellę kroimy w kostkę, cebulę w piórka.
W misce łączymy makaron, pomidory, cebulę, ser, orzechy i olej. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu świeżo mielonego.
Na talerzu układamy luzem sałatę, a następnie wykładamy porcję sałatki.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz