Sałatka makaronowa z olejem rzepakowym i nerkowcami

Składniki:

  • 1 szklanka suchego makaronu
  • garść orzechów nerkowca
  • 8 płatów pomidorów suszonych
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • garść sałaty
  • 1 kulka mozarelli (ok.120 g)
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego Laboratorium Biooil
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron gotujemy aldente. Pomidory siekamy na drobniejsze fragmenty, mozarellę kroimy w kostkę, cebulę w piórka.
W misce łączymy makaron, pomidory, cebulę, ser, orzechy i olej. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu świeżo mielonego.
Na talerzu układamy luzem sałatę, a następnie wykładamy porcję sałatki.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem rzepakowym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz