Jaglano-kokosowe muffiny

Składniki:

  • 3/4 szklanki surowej kaszy jaglanej
  • 450 ml wody
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki mąki (ryżowej, gryczanej lub pszennej)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki miodu
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • do smaku: gałka muszkatołowa, cynamon (szczypta)

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy i studzimy. W dużym naczyniu mieszamy ugotowaną kaszę, olej kokosowy, wiórki kokosowe, miód, jajka, mąkę, proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy.

Masę wkładamy do formy na muffinki i pieczemy ok 30 minut w temperaturze ok 190 stopni.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem kokosowym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz