Jaglano-kokosowe muffiny
Składniki:
- 3/4 szklanki surowej kaszy jaglanej
- 450 ml wody
- 100 g wiórek kokosowych
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki mąki (ryżowej, gryczanej lub pszennej)
- 1 jajko
- 2 łyżki miodu
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- do smaku: gałka muszkatołowa, cynamon (szczypta)
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy i studzimy. W dużym naczyniu mieszamy ugotowaną kaszę, olej kokosowy, wiórki kokosowe, miód, jajka, mąkę, proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Masę wkładamy do formy na muffinki i pieczemy ok 30 minut w temperaturze ok 190 stopni.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz