Tarta morelowo-serowa
Ciasto:
- 150 g mąki pszennej
- 150 g ksylitolu
- 100 g oleju kokosowego
- 1 łyżka zimnej wody
Nadzienie:
- 250 g twarogu mielonego
- 200 g ricotty
- 4 łyżki śmietany 30%
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 3 jaja
- 100 g ksylitolu
- morele świeże lub z puszki
Przygotowanie:
Ze składników w temperaturze pokojowej zagniatamy ciasto. Wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i chowany do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzone pieczemy 20-25 minut w temperaturze 190 stopni.
W międzyczasie w misie ucieramy na gładką masę wszystkie składniki nadzienia (poza morelami). Gładką masę wylewamy na podpieczoną tartę, następnie układamy morele. Tak przygotowaną tartę pieczemy w temperaturze 170 stopni ok. 35 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz