Tarta morelowo-serowa

Ciasto:

 

Nadzienie:

  • 250 g twarogu mielonego
  • 200 g ricotty
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 3 jaja
  • 100 g ksylitolu
  • morele świeże lub z puszki

 

Przygotowanie:

Ze składników w temperaturze pokojowej zagniatamy ciasto. Wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i chowany do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzone pieczemy 20-25 minut w temperaturze 190 stopni.

W międzyczasie w misie ucieramy na gładką masę wszystkie składniki nadzienia (poza morelami). Gładką masę wylewamy na podpieczoną tartę, następnie układamy morele. Tak przygotowaną tartę pieczemy w temperaturze 170 stopni ok.  35 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne, Przepisy wielkanocne
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz