Dyniowe gofry
- 2 szklanki mąki orkiszowej (można zastąpić pszenną)
- 1,5 szklanki mleka (zwierzęce lub roślinne)
- 1 łyżka ksylitolu
- 1 jajo
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju dyniowego
- 1 łyżeczka oleju kokosowego (w temperaturze pokojowej)
Jajko rozkłóć z mlekiem i olejem dyniowym. dodaj ksylitol i mąkę – całość ubij mikserem. Gofrownicę natłuść olejem kokosowym – nalewaj niewielką ilość ciasta i piecz zgodnie z zaleceniami producenta gofrownicy. Gofry podawaj samodzielnie lub z owocami, bitą śmietaną, dżemem etc.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz