Owocowy pudding chia

Składniki:

  • 500 ml mleka roślinnego (ryżowe, sojowe, migdałowe)
  • 50 g nasion chia
  • 1 świeży ananas
  • 2 kiwi
  • 200 g borówek amerykańskich
  • 2 łyżki miodu

Podgrzej mleko z miodem, zalej nim nasiona chia (dzięki temu, że ciecz będzie ciepła, nasiona szybko nasiąkną). Odstaw do ostygnięcia i napęcznienia. Pokrój ananas na mniejsze cząstki – najładniej zaprezentuje się drobna kostka. Do pucharków lub ozdobnych naczyń nałóż mleka z nasionami chia. Dodaj owoce. Udekoruj listkami świeże mięty lub wiórkami kokosowymi.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Desery, Przepisy kulinarne
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz