Placuszki owsiano-dyniowo-marchwiowe
Jesień to sezon obfitujący w przepisy z wykorzystaniem dyni. Naszą ciekawą propozycją są placuszki owsiano-dyniowo-marchewkowe! Idealne na śniadanie, obiad, lunch i kolacje. Są bardzo proste w przygotowaniu i na prawdę wyśmienite!
Składniki:
- 3/4 szklanki płatków owsianych
- 3/4 szklanki startej na tarce surowej dyni
- 1/4 szklanki startej na tarce marchwii
- 1 jajko
- odrobina odrobina cynamonu, kardamonu i imbiru
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie placuszków śniadaniowych:
Płatki moczymy w gorącej wodzie przez około 2 minuty. Następnie łączymy je z pozostałymi składnikami i z tak przygotowanej masy smażymy niewielkie placuszki. Doskonale smakują podane z jogurtem naturalnym. Możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz