Placuszki owsiano-dyniowo-marchwiowe

Jesień to sezon obfitujący w przepisy z wykorzystaniem dyni. Naszą ciekawą propozycją są placuszki owsiano-dyniowo-marchewkowe! Idealne na śniadanie, obiad, lunch i kolacje. Są bardzo proste w przygotowaniu i na prawdę wyśmienite!

Składniki:

  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 3/4 szklanki startej na tarce surowej dyni
  • 1/4 szklanki startej na tarce marchwii
  • 1 jajko
  • odrobina odrobina cynamonu, kardamonu i imbiru
  • olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie placuszków śniadaniowych:

Płatki moczymy w gorącej wodzie przez około 2 minuty. Następnie łączymy je z pozostałymi składnikami i z  tak przygotowanej masy smażymy niewielkie placuszki. Doskonale smakują podane z jogurtem naturalnym. Możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Naleśniki i placki, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem kokosowym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz