Pomidorowa kasza bulgur z jajem

Składniki:

  • 180-200 g suchej kaszy bulgur
  • 1 cebula
  • 100 ml passaty pomidorowej
  • 1 mała papryczka chilli
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 4 jaja
  • szczypiorek do podania

 

Kaszę bulgur ugotuj zgodnie z informacją na opakowaniu (możesz wykorzystać też ryż lub kaszę owsianą). Na patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, drobno posiekaną papryczkę chilli – doprowadź do zeszklenia, dopraw solą i pieprzem. Dodaj passatę i wymieszaj. Do tak przygotowanego sosu dodaj kaszę i dokładnie wymieszaj. Zdejmij z ognia.

W międzyczasie usmaż jajka sadzone. Podawaj kaszę z jajkiem sadzonym i świeżym szczypiorem.

 

Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz