Pomidorowa kasza bulgur z jajem
Składniki:
- 180-200 g suchej kaszy bulgur
- 1 cebula
- 100 ml passaty pomidorowej
- 1 mała papryczka chilli
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 4 jaja
- szczypiorek do podania
Kaszę bulgur ugotuj zgodnie z informacją na opakowaniu (możesz wykorzystać też ryż lub kaszę owsianą). Na patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, drobno posiekaną papryczkę chilli – doprowadź do zeszklenia, dopraw solą i pieprzem. Dodaj passatę i wymieszaj. Do tak przygotowanego sosu dodaj kaszę i dokładnie wymieszaj. Zdejmij z ognia.
W międzyczasie usmaż jajka sadzone. Podawaj kaszę z jajkiem sadzonym i świeżym szczypiorem.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz